NAČELNICA MATKOVIĆ GOST EMISIJE RADIO ĐAKOVA IZRAVNO

Facebook
WhatsApp
Email

Sadržaj

Pandemija koronavirusa odgodila je popis stanovništva koji se trebao održati u travnju, a koji će većina općina na području Đakovštine, kako se procjenjuje, dočekati s manjim brojem stanovnika u odnosu na popis iz 2011. godine.
Potvrdile su to i Jasna Matković, načelnica Općine Punitovci, i Irena Mikić Brezina, načelnica Općine Trnava, gostujući u jučerašnjoj emisiji „Izravno”.
Donosimo dio izjave načelnice Matković
„Na zadnjem popisu općina Punitovci imala je 1803 stanovnika i ja vjerujem da je sada samo sto stanovnika manje, ali i da ćemo uspjeti vratiti sve ono što je otišlo. Otišle su nam mlade obitelji za boljim životom, vjerujem da je većina taj bolji život tamo i našla, ali da je ipak drugačije biti svoj na svome i da će se svi oni vratiti jednog dana, odnosno kada ostvare one ciljeve koje su si zacrtali i da će kod nas kuće izgraditi, da će se kod nas nastaniti, jer sve ovo što mi radimo kroz projekte, kroz sve ono što možemo cilj je da im osiguramo bolju budućnost i da će to rezultirati njihovim povratkom”, pojasnila je načelnica Jasna Matković.
Raznim mjerama, ističu čelnice ovih dviju općina, nastoji se stimulirati mlade da ostanu.
„Ono što isključivo daje općina je 3.500 kuna za svaku novoređenu bebu, u suradnji sa Županijom prijevoz, topli obrok, sufinanciranje stambenih kredita, osnovnoškolci dobiju udžbenike i radne bilježnice, prijevoz za srednjoškolce, studenti 7.000 kuna stipendije, a kroz projekte „Zaželi” brinemo i o starijima …”, istkanula je načelnica Matković.
Slične mjere, kaže načelnica Mikić-Brezina, imaju i na području općine Trnava
Izvor: Radio Đakovo
Skip to content