LD ” LISICA ” PUNITOVCI

Sadržaj

Lovačko društvo „Lisica“ Punitovci jedno je od 109 lovačkih društava Lovačkog saveza Osječko- baranjske županije i pripada Lovnom uredu Đakovo, jednom od 6 ureda Saveza. Društvo je osnovano 1947. godine i okuplja lovce naselja pri Općini Punitovci. Broji pedesetak članova. Lovište obuhvaća c.c.a. 2800 hektara. Ima svoj grb i zastavu. Zaštitnik lovaca je sv. Hubert kojega društvo prigodno slavi.

Osim lova društvo se brine o napučivanju lovišta divljači pa je na josipovačkom Drljaku napravljen i gater za visoku divljač. Redovito se u lovištu prave hranilišta, solišta i pojilišta. Prave se čeke i prijelazi preko kanala. Divljač u lovištu: divlja svinja, srna obična, zec, fazan, divlja patka, prepelica. Grabeljživci: kuna, jazavac, lisica, čagalj, šojka.

Društvo ima lovačku kuću uz rijeku Vuku na punitovačkom ataru, nadstrešnicu na jurjevačkoj bari, nadstrešnicu sa pecarom i strelištem za glinene golubove na josipovačkom Drljaku i stariju nadstrešnicu u šumi uz Labakovu leniju. Svaki lov kreće ili od lovačke kuće ili od nadstrešnica u Josipovcu i Jurjevcu Punitovačkom, a po završetku lova većinom se upriliči druženje kod istih.

 

Aktivnosti društva

Društvo je često domaćin gađanja na glinene golubove i ocjenjivanja pasa, a i sjednica Saveza. Surađuje sa lovcima iz RH Slovačke, Nova Bystrica. Izdana je monografija povodom 70 godina društva.

Društvom upravlja upravni odbor sa predsjednikom, a brigu o lovu vode lovnik i pomoćnici lovnika. Dobra je suradnja sa punitovačkom Općinom koja financijski pomaže rad društva.

 

Skip to content