NK “ZRINSKI” JURJEVAC

Sadržaj

NK „Zrinski“ kao svoj službeni početak organiziranog igranja nogometa bilježi davne 1937.godine na inicijativu tadašnje mladeži u Jurjevcu. Vlasnik tadašnje mjesne trgovine Adam Buček – Ribička smatra se osnivačem i organizatorom kluba. Klub se u početku zvao „Sloga“ , no samo četiri dana,na inicijativu tadašnjeg veleposjednika područja sela Jurjevac, Gabrića, koji je smatrap da se klub mora zvati po jednom od hratskih velikana , dogovoreno je da se klub preimenuje u „Zrinski“. Ime je zadržano i danas.

U to vrijeme nije bilo organizirano natjecanje u smislu prvenstva, nego se natjecanje svodilo na igranje seoskih turnira i općinskih sletova (susreta mladeži). Takav način natjecanja održao se sve do 1970.godine.

Službeno NK „Zrinski“ osnovan je 01.ožujka 1970.godine,kada je upisan u registar društvenih organizacija tadašnje Općine Đakovo.

Zahvaljujući vrijednom angažmanu članova Uprave Kluba, sumještana, kao i igrača, nogometni klub “Zrinski” igra u 3. ŽNL Osječko-baranjskoj NS Đakovo s manjim ili većim uspjehom, sve do sezone 2004./2005 kada kao prvaci lige prelaze u 2. ŽNL i tada počinje novi uzlet. Nakon tri sezone, kao pobjednik 2. ŽNL Osječko-baranjske NS Đakovo, u sezoni 2008./2009., te kroz još dvije kvalifikacijske utakmice s NK Lila, prvakom 2. ŽNL Osječko-baranjske NS Našice, rezultatima 3:2 i 1:1 uspijeva izboriti plasman u 1. ŽNL Osječko-baranjsku, gdje je u naredne tri sezone uvijek pri vrhu tablice. U sezoni 2011./2012. postaje prvak 1. ŽNL Osječko-baranjske i prelazi u međužupanijsku ligu (4. liga) u kojoj se natječu klubovi s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, čime dostiže uspjehe generacije iz sezone 1984./85. Već u svojoj prvoj sezoni u 4. ligi igra vrlo dobro (20pob./3n./9izg.) i završava na 3. mjestu, sa samo 2 boda zaostatka za drugoplasiranim, koji ide u dodatne kvalifikacije za 3. HNL – Istok. Danas se klub natječe u 3.HNL Istok.

 

Kontakt

Danijel Drga

Tel: 098/362332

e-mail: info@nk-zrinski-jurjevac.com

Krešimir Galić – Sportski Direktor

Tel: 099/3241234

e-mail: kresimirgalic@nk-zrinski-jurjevac.com

web stranica udruge: https://nk-zrinski-jurjevac.com/

Skip to content