NK “OMLADINAC” JOSIPOVAC

Sadržaj

Sport je od uvijek predstavljao najmasovnije okupljanje Josipovčana svih uzrasta. Na lijepom nogometnom igralištu u Drljaku,nekada pašnjaku,nogomet se igra cijele godine.

Kako se izgrađivalo selo tako je raslo i igralište. Danas, osim stativa, postoje i prostorije nogometnog kluba,svlačionice,tribine,prostorije za sastanake te sala za manje svečanosti. Nogomet se u Josipovcu počeo igrati 1931.godine kada je Stjepan Zuzjak donio prvu loptu koju je kupio od đakovačkog kluba „Certisa“. Prva odigrana utakmica je u Tomašancima u kojoj su Josipovčani pobjedili 11:1.

Prvi Josipovački klub zvao se „Concordia“. Nakon šest godina klub je promjenio ime u „Tomislav“. Na nekolikog godina rat je prekinuo sportske aktivnosti,a 1946.godine nastavlja se s nogometom i prvi veliki uspjeh Josipovčana postiže se 1948.godine kada u Vuki,na turniru, osvajaju općinski pehar.

Od 1951.godine klub „Tomislav“ zove se „Crvena zvijezda“. Još uvijek nema organiziranog natjecanja već se igraju prijateljske utakmice.

Sve je više mladih zainteresirano za nogomet, a ekipu sačinjava samo jedanaest igraća. Stvorena je i druga ekipa koji nosi ime „Omladinac“. Na jednom turniru osvojili su prvo mjesto i kao nagradu dobili dresove. Uskoro se moralo odlučiti o jedinstvenom imenu kluba. Odigrana je utakmica između „Tomislava“ i „Omladinca“. Pobjedio je „Omladinac“ i tako je odlučeno o imenu josipovačkog kluba,koji od 1962.godine nosi to ime.

Danas „Omladinac“ nastupa u 1.Županijskoj ligi Osijek. U klubu nastupaju pioniri,kadeti,seniori te veterani. Josipovac je oduvijek imao dobre igraće i organizatore te voditelje kluba. Teško je istaknuti sve dobre igraće i rukovodstvo kluba koji su kroz godine uspješno vodili klub. Svakako treba spomenuti jedno ime, dosada najboljeg nogometaša iz Josipovca – Antun Labak,koji je igrao u Prvoj Hrvatskoj ligi u NK Osijek te Bundesligi u Njemačkoj za Energie Cottbus te Sv Eintracht Trier 05.

Današnji „Omladinac“ nastavlja odgajati mlade nogometaše koji vrlo uspješno nastupaju u mnogim klubovima đakovštine.

Predsjednik:

Zdravko Krha

Tel: 095/8263852

e-mail: zdravko.krha@gmail.com

Skip to content