Objava stožera civilne zaštite

Facebook
WhatsApp
Email

Sadržaj

Vezano za mogući dolazak izbjeglica iz ratom ugrožene Ukrajine Stožer Civilne zaštite Općine Punitovci poduzeo je prve pripremne radnje za eventualni prijem i smještaj na području Općine Punitovci. Deklarirani smještajni kapaciteti su društveni domovi kojima upravljaju udruge građana na području Općine Punitovci. Sve pripremne radnje Stožera CZ Općine Punitovci poduzimaju se po nalogu nadležnog Područnog odjela Civilne zaštite Osijek i u koordinaciji sa Centrom 112

U slučaju smještaja izbjeglica Stožer CZ Općine Punitovci po potrebi će pozvati udruge građana i volontere kako bi se pružila organizirana potpora. Obzirom da se radi o stranim državljanima koji dolaze iz ratom ugroženog područja svakako da je potrebno imati solidaran ali i stručni pristup. Također potrebno je provesti i zakonske procedure od strane nadležnih tijela RH.

Ukoliko netko privatnim angažiranjem smjesti strane državljane, koji dolaze iz ratom ugroženih područja, na području Općine Punitovci molimo da se obavijesti Stožer CZ Općine Punitovci (telefon: 031/861-309, E-pošta: opcina@punitovci.hr) radi evidencije i pružanja potpore.

 

 

                                                                                                    Načelnik Stožera

                                                                                                     Igor Kovačević

Skip to content