RIJEČ I BOŽIĆNA ČESTITKA NAČELNICE

Facebook
WhatsApp
Email

Sadržaj

Poštovani i dragi sumještani!
Sretan Vam i blagoslovljen Božić, blagdan mira, ljubavi i nade, blagdan lijepih i dobrih želja, blagdan čestitanja. Neka radost uđe u sve naše domove, neka radost i veselje bude u svima nama, neka svjetlo Rođenoga obasja sve nas u međusobnom uvažavanju i razumijevanju jednih prema drugima, oslobođeni laži, ogovaranja, mržnje, ljutnje, zavisti i zlobe. Neka naša srca u iskrenosti budu otvorena za svačije mišljenje i dobro namjerne savjete i razmišljanja. Neka nas dobre želje vode ka blagostanju i ljepoti življenja jednih sa drugima u našoj Općini. Ne recimo jedno, a činimo drugo. Neka dobra riječ postane dobrim djelom. Božić je vrijeme darivanja, materijalnog i onog bitnog ljudskog, darivanja sebe u zajedništvu sa drugim.
Bog postade čovjekom, rečeno je. Bog, koji je svemoguć, uzeo je poniznu i nesavršenu ljudsku narav te postao konkretnim čovjekom da bi nositelje te iste ljudske naravi mogao spasiti, otkupiti od grijeha.
Nama, običnim ljudima ne treba žrtva i patnja za druge, treba nam žrtva prema samome sebi da budemo oslobođeni negativnih ljudskih osobina. Nama treba da budemo čovjek prema čovjeku u našem svakodnevnom življenju.

Neka u našoj sredini, u našim selima Šokaca i Slovaka bude zajedništvo, u obiteljima ljubav i sloga, a mi budimo u zdravlju, čovjek čovjeku.
Sretan Božić i svim ljudima dobre volje i svima sretna i uspješna Nova godine!

Vaša načelnica, Jasna Matković

Skip to content