Sofija i Jozo slavili 71 godinu braka

Facebook
WhatsApp
Email

Sadržaj

U Josipovcu Punitovačkom Sofija (1932.) i Jozo (1931.) Batorek, najstariji bračni par po godinama i po bračnom stažu u punitovačkoj župi te jedan od najstarijih u Đakovštini, proslavili su u krugu uže obitelji, prijatelja i susjeda 71 godinu braka. Sofija, kućanica, i Jozo, poljoprivrednik i samouki zidar koji je sedam godina bio i uposlenik u đakovačkom Građevnom poduzeću Rad, vjenčali su se 14. veljače 1950. u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja u Punitovcima. Cijeli su život proveli u Josipovcu, svom rodnom mjestu. Imaju troje djece, četvero unučadi i devetero praunučadi. Svi su u dobrim odnosima obiteljskog zajedništva, poštovanja i uvažavanja.

– Nikada nas život nije mazio, bilo je i težih trenutaka u nedaćama života. Bilo je i oblaka i grmljavine s kišom, ali nama je uvijek opet zasjalo sunce i tako prođoše godine. Bilo je i puno, puno lijepih trenutaka u životu s mojim Jozom – kazuje Sofija, a Jozo dodaje: – Ružno se zaboravi, a ono lijepo, najljepše se pamti, ne zaboravlja.

Lijepo je bilo vidjeti Sofiju i Jozu pri gašenju svijeća na slavljeničkoj torti u obliku srca i u nazdravljanju jedno drugome.

Izvor: https://www.glas-slavonije.hr/456510/4/Sofija-i-Jozo-slavili-71-godinu-braka

Skip to content