U e-savjetovanje puštena tri nova programa potpore radi ublažavanja posljedica od afričke svinjske kuge

Facebook
WhatsApp
Email

Sadržaj

Na dan 19. listopada 2023. godine utvrđena su dva pozitivna nalaza afričke svinjske kuge u zoni ograničenja. Od utorka 17. listopada 2023. godine na području Osječko-baranjske županije nije zabilježen niti jedan pozitivan slučaj. 

Ministarstvo poljoprivrede je u petak 20. listopada 2023. godine u e-savjetovanje pustilo tri nova programa potpore radi ublažavanja posljedica od afričke svinjske kuge.

Riječ je o Nacrtu Programa potpore gospodarstvima zbog narušenog proizvodnog potencijala uslijed provedbe naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge vrijednosti 5 milijuna eura, Nacrtu Programa potpore za očuvanje proizvodnje prasadi na području zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge vrijednosti 2 milijuna eura i Nacrtu Programa državne potpore za ublažavanje gubitaka nastalih u objektima za klanje i preradu svinjskog mesa na području zone ograničenja vrijednosti 1 milijun eura.

S obzirom na žurnost donošenja provesti će se skraćeno e- savjetovanje, za prva dva programa u trajanju od 7 dana, a za treći program u trajanju od 15 dana.

Skip to content