Vjernici punitovačke župe volontirali u Caritasu Sisačke biskupije

Facebook
WhatsApp
Email

Sadržaj

Na poziv koordinatorice logističkog centra Caritasa Sisačke biskupije s. Smilje Čirko, u suradnji s članicama Družbe milosrdnih sestara Sv. Križa – s. Finkom Tomas iz Zagreba i s. Renatom Bunjevom iz Misijskog centra bl. Zdenke Schelingove u Josipovcu Punitovačkom, 25 vjernika župe Punitovci u subotu 13. veljače volontiralo je prostorima Caritasa Sisačke biskupije.

Pridružile su im se s. Marija Klara, s. Kristina i s. Josipa iz đakovačkog samostana te tri majke štićenika Kuće Betanija.

Volonteri su dan proveli u preuzimanju, sortiranju, slaganju i pakiranju donacija, posebno odjeće za potrebe stradalih u potresu. Josipovčanke i Jurjevčanke također su mnoge darivale kolačima koje su ispekle zajedno sa svojim sumještanima. Volontere je posjetio sisački biskup Vlado Košić, kojega je s. Renata upoznala s radom josipovačkog slovačkog Misijskog centra i koji se zahvalio na pomoći.

Dan poslije, 14. veljače na nedjeljnom misnom slavlju u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Josipovcu Punitovačkom župnik Đurica Pardon uputio je volonterima zahvalu, naglasivši potrebu zajedništva i ljubavi prema bližnjemu, posebno u prilikama nepogode i stradanja.

 

Izvor: https://ika.hkm.hr/novosti/vjernici-punitovacke-zupe-volontirali-u-caritasu-sisacke-biskupije/

Skip to content